Capra

«Capra» betyr geit på latin.

Capra vant gull, og ble kåret til årets produkt på NM i gardsost i 2016 og fikk bronse under World Cheese awards 2017.
gull

 

Capra er en halvfast gråmuggost. Osten er ystet av dagsfersk økologisk geitmelk, og modnet i 8-12 uker før salg. Smaken er mild og med særpreg av geit, og utvikler mer aroma ved lagring. Produktet er laget i liten skala etter en lokal oppskrift og var den første osten som ble produsert på Aalan gård. Osten er bare tilsatt kultur, løype og salt. Capra var den første osten fra Nord-Norge som fikk spesialitetsmerket.

logo

Om spesialitetsmerket:

Spesialitet-merket garanterer unike smaksopplevelser.
Merkede produkter skiller seg ut fra andre ved at råvarer og produksjonsprosess blir nøye vurdert. Det samme gjelder egenskaper som modenhet, ferskhet og smak.
I dag er 200 produkter godkjent. Se etter Spesialitet-merket når du handler.

.

Osten blir vasket og pleiet på modningslageret før den er klar til salg.